Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe oud moet ik zijn om een wagen te kunnen huren bij NLrent?

U moet op het moment van reserveren minimaal 18 jaar oud zijn. Wel heeft u dan een verhoogd eigen risico. Wanneer u 21 jaar of ouder bent geldt dit niet. Hier zal op gecontroleerd worden bij de reservering en de afname van de wagen.

Moet ik in bezit zijn van een rijbewijs?
Uiteraard moet u in het bezit zijn van een autorijbewijs, wilt u gebruik maken van onze auto’s. Voor onze bedrijfswagens zijn geen extra certificaten nodig.
Kan ik met contant geld betalen?
NLrent accepteert alleen pinpas. ( geen contanten). De borg kunt u hier pinnen en bij inlevering van de auto wordt het verschil direct teruggestort op uw eigen bankrekeningnummer. Snel en veilig.
Moet ik mij kunnen legitimeren?
Ja, bij het ophalen van de huurauto is een dubbele legitimatie verplicht in de vorm van een geldig rijbewijs en een geldig paspoort/ geldig identiteitskaart.
Wat als ik pech krijg onderweg?

We gaan er niet van uit, maar er kan altijd iets gebeuren onderweg, waardoor direct hulp nodig is. Wij zijn dag en nacht bereikbaar voor calamiteiten en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk verder kunt reizen naar uw bestemming. Al deze gegevens staan vermeld op onze website.

Mag ik met mijn huurauto naar het buitenland?
Het is in principe niet toegestaan om naar het buitenland te gaan met onze wagens. Overleg met onze medewerkers als u dit toch van plan bent.

Verzekering en Borg

Hoe ben ik verzekerd bij NLrent?
Bij ons zijn alle verlaagde eigen risico verzekeringen standaard in de prijs verwerkt. Dus geen nare verrassingen achteraf. NLrent biedt u nog wel de mogelijkheid om uw eigen risico nog verder te verlagen. (m.u.v. bedrijfswagens en bestuurders jonger dan 21 jaar). Ook kunt u een extra bestuurdersverzekering afsluiten.
Hoeveel borg betaal ik?
Voor onze wagens betaalt u 250 euro borg. De borg staat duidelijk vermeld bij uw reservering.
Wat als ik schade veroorzaak?

Als schade veroorzaakt wordt dan berekenen we alleen het eigen risico door. De klant dient altijd een schadeformulier in te vullen. Indien de schade verhaald kan worden op de tegenpartij wordt er geen eigen risico doorbelast.

Mag iemand anders in de verhuurde wagen rijden?

Tijdens het reserveren heeft u een optie om een extra bestuurder op te geven. Alleen wanneer u deze optie geselecteerd heeft mag iemand anders in de wagen rijden.

Als er toch iemand anders in de wagen rijdt als er schade gereden wordt dan geldt er een verhoogd eigen risico.